Revisieverzoek BIJLAGE 03

 

Dr. J.W.G. Meissner, psychiater
Hilbert van Dijkstraat 8
8264 PD Kampen

f. 084 - 759 4849
e. jwgmeissner@home.nl
t. 06 - 33815708


Kampen, 8 juli 2006


Weleerwaarde broeders van de GS-Zwolle,


Hiermee teken ik bij de GS-Zwolle-Zuid bezwaar aan tegen het verzuim van de GS-Amersfoort om mijn brief van oktober 2005 in behandeling te nemen.

Mijn brief is ruim voor sluitingstijd van de GS-Amersfoort verzonden, per mail en per post. Een ontvangstbevestiging kreeg ik niet. De GS-Amersfoort had wel voor een sluitingsdatum gekozen, maar was niet verplicht zich daaraan te houden. Ze had het volste recht om te besluiten die datum te verdagen omwille van het zwaarwegende belang van de zaak. Zoals u kunt nalezen in de Acta had ik in de behandeling van de kwestie een eigen positie ten teken waarvan de besluitentekst ook mij persoonlijk aan huis overhandigd is. Een brief van mijn hand had op haar minst de aandacht van de GS-Amersfoort kunnen trekken.

Daarin staan gemakkelijk te controleren feiten die aantonen dat haar besluit in de kwestie Kampen-Noord niet juist is, en bovendien schadelijk gevolgen heeft voor direct betrokken kerkleden. Met behandeling van mijn brief had de GS-Amersfoort ellende direct kunnen voorkomen door een besluit te nemen dat wel spoort met de feiten. Het hele potsierlijke schorsings- en afzettingscircus rond ds. Hoogendoorn had niet hoeven plaatsvinden.

Ik verzoek de GS-Zwolle-Zuid de nalatigheid van de GS-Amersfoort als een ernstig verzuim krachtig te veroordelen en de GKv aansprakelijk te stellen voor elke materiele en geestelijke schade die uit dat verzuim voortkomt.

Voor nu, met hartelijke groeten,

Br. J.W.G. Meissner
Bijlage: Brief oktober 2004.