Revisieverzoek BIJLAGE 02

 

Dr. J.W.G. Meissner, psychiater
Hilbert van Dijkstraat 8
8264 PD Kampen

Kampen, 3 oktober 2005


Weleerwaarde en eerwaarde leden van GS Amersfoort,


Dank voor de thuis gebrachte en toegezonden teksten over uw behandeling van de kwestie Kampen-Noord.

Ik heb behoefte om direct te reageren.

Onder dank voor het vele goede, attendeer ik u op uw evidente vergissing om de kerkenraadsvergadering van 27 september 2004 aan te wijzen als gremium en moment waarin en waarop de kerkenraad van Kampen-Noord een wettig besluit zou hebben genomen over de terugtreding van de hele kerkenraad.

Op die vergadering waren 11 van de 25 kerkenraadsleden present, en dat is geen quorum om dit besluit wettig te kunnen noemen.

Het overgrote deel van deze 11 kerkenraadsleden bestond uit het overgrote deel van de 10 kerkenraadsleden die omstreeks mei/juni 2004 de mediation voortijdig afbraken, om daarmee krachtens hun eigen handtekening (zie ook uw eigen tekst) ophielden kerkenraadslid te zijn. Een kerkenraadsbesluit is niet wettig als het genomen is door mensen die niet aan de stemming mochten deelnemen, maar dat toch deden.

Er zijn dus twee aparte gronden waarom de uitspraak van 27 september 2004 niet wettig genoemd kan worden.

Uw procédé is geweest om door te boren tot op de zandlaag van de eerste kerkelijke uitspraak die wettig genoemd kan worden. Die hebt u getraceerd op 27 september jl.. Op dat punt zit u echter nog steeds in de veenlaag van evidente onwettigheid.

Op grond van uw eigen tekst was u mogelijk uitgekomen op mei/juni 2004 toen 10 kerkenraadsleden de mediation voortijdig afbraken en 'de iure' geen kerkenraadsleden meer waren. Zij maakten deel uit van de kleinst mogelijke meerderheid van de kerkenraad die vanaf dat moment een kleine minderheid van de kerkenraad werd, en die mediation wel zag zitten. Met deze kerkenraad van welwillende broeders had de classis nooit geoordeeld tot terugtreding van de hele kerkenraad. Als zij dat toch had gedaan - wat dus onvoorstelbaar is - dan had de kerkenraad wettig besloten dat oordeel niet over te nemen.

Gezien de spelregels voor mediation cf. de opdracht van de classis Kampen, is deze classis dus verwijtbaar voor kerkenraad te hebben aangezien wat hij al ten minste drie maanden niet was.

De algehele conclusie luidt: u had mede op basis van uw eigen teksten kunnen oordelen dat de niet teruggetreden predikant en andere ambtsdragers naast hem tot op heden de enige wettige ambtsdragers van Kampen-Noord zijn.

Omdat u nog in functie bent, verzoek ik u uw besluitentekst overeenkomstig deze algehele conclusie te wijzigen.



Voor nu, met hartelijke groeten,



Br. J.W.G. Meissner.